FAQ

Hoe zit het met roest en metaalmoeheid?

Het staal gebruikt in onze staalconstructies heeft een self healing behandeling ondergaan met Magnelis ® coating. Het staal zit volledig ingepakt en zo is roestvorming uitgesloten. Een goed bewijs hiervan is een frame dat reeds 5 jaar in weer en wind staat en nog geen roest vertoont. Wat de metaalmoeheid betreft, dit doet zich alleen voor bij bewegende metalen onderdelen zoals een kraan.

Hoe zit het met brandveiligheid en brandverzekering?

Staalskelet is brandveilig, dat is zeker! Een goed bewijs hiervoor is dat er inderdaad geen duurdere premies worden gerekend bij het afsluiten van een brandverzekering. Wanneer u samenwerkt met Quicksteel krijgt u hiervoor ook een attest. Het behalen van RF60 en ook RF120 vormt geen enkel probleem (RF: tijd dat het staalskelet stand houdt bij brand). Staal is onbrandbaar en heeft een grote brandweerstand. Het is wel zo dat staal sterkte en stijfheid verliest bij hoge temperaturen. Dit heeft echter voordelen. Een stalen gebouw stort niet ‘plots’ in bij brand zoals een betonnen gebouw. Een staalskelet gaat in elkaar buigen en zo kunnen brandweerlieden zien of het gebouw al dan niet zal instorten. 

Hoe zit het met GSM-bereik?

Het GSM-bereik in een gebouw met staalskelet is vaak beter dan bij een betonnen gebouw omdat er grotere openingen zijn in het staal. Bij betonnen constructies kan de wapening van het beton, in welke de openingen vaak kleiner zijn, een probleem vormen voor een goed bereik.

Hoe zit het met koudebruggen?

Tussen de vloerplaat en de staalframe wand wordt een thermoblock geplaatst (type Perinsul foamglass® of Marmox®). Dit vermijdt een belangrijke koude brug. Uiteraard zijn alle andere bouwknopen met de juiste professionele materialen en een geijkte plaatsing te ondervangen. Dit wordt bepaald in samenspraak met de architect en de EPB verslaggever.

Contacteer ons

Bankstraat 27
8560 Gullegem
051 43 41 41
contact@quicksteel.be

BTW BE0546.872.736

© 2020 Quicksteel | sitemap| designed by creatiefonline

Volg ons op